Truus Dijcks Massage en Pedicure

Bindweefselmassage

Zoals de term bindweefsel al aangeeft, verbind het weefsel onderling. Bindweefsel zit dan ook overal in je lichaam: in bot, pees, spieren, omhulsel van spieren, organen, huid, etc. Door middel van het zenuwstelsel zijn er verbanden tussen verschillende organen en bepaalde bindweefselgebieden. Zo blijkt de huid ingedeeld te zijn in verschillende huidzones die corresponderen met verschillende organen. Deze huidzones zie je niet zitten, maar je krijgt er een idee van als je de romp in horizontale plakken verdeeld. De bovenste plakken corresponderen met je hoofd en armen. Heb je hoofdpijn, dan kan dit te maken hebben met de nekzone. Heb je een tenniselleboog, dan kan dit te maken hebben met de nek/ bovenrugzone. Pijn aan de benen bijvoorbeeld kan komen vanuit je onderrug. Of is er iets met een orgaan aan de hand gedurende langere tijd, dan uit zich dat via het zenuwstelsel in de voedingstoestand van het corresponderende weefsel.

Deze veranderingen in bindweefselspanning kunnen worden vastgesteld door te kijken en te tasten:

  • kijken: bij verhoogde spanning van bindweefsel is dit op de rug te zien als een kuiltje/intrekking van de huid;
  • tasten: door de huid te plooien krijgen we informatie over de bindweefselspanning in een bepaalde zone/plak;
  • kijken: naar de reactie van het lichaam op de verrichte handelingen.

De behandeling bestaat uit het losmaken van alle lagen van oppervlakkig naar diep. Dit doen we onder andere door het geven van rekprikkels aan de huid. Door dit rekken worden de huid en het bindweefsel gestimuleerd, waardoor de doorbloeding toeneemt, de blokkades in het zenuwstelsel worden opgeheven, de opgehoopte afvalstoffen weer worden afgevoerd en het natuurlijke evenwicht zich hersteld.

Bindweefselmassage kan onder andere worden toegepast bij:

  • hoofdpijn, littekens, maag- en darmaandoeningen, blaasproblemen, menstruatieproblemen, rugklachten, stress, cellulite.
  • Nawerkingen van de behandeling kunnen invloed hebben op je gemoedstoestand, zoalsemotioneler, sneller moe of juist actiever. Maar dit is gelukkig maar voor korte tijd.

Bindweefselmassage wordt altijd gegeven in combinatie met sportmassage en ontspanningsmassage.

Er wordt altijd gebruik gemaakt van warme massage-olie.

Bij een massage van minimaal 1 uur wordt ook gebruik gemaakt van hotstones en krijgt u ook een  cupping-massage op uw rug  !!!!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.02 | 19:13

Hallo,
U mag weer open, yippie!
Mag ik en afspraak voor mijn voeten en een massage? Na 4?
Ik hoop dat alles goed gaat.
Liia

...
13.11 | 12:25

Ik hoef niet te tanken schat, daaaaaaaaaaaaaaag

...
30.08 | 23:50

mijn auto is stuk en het duurt zeker 3 maanden tot ik de 800 euro bij mekaar heb zeker vind ik dat jammer maar het is niet anders graag antwoord

...
03.11 | 17:01

Beste Truus, via Marian Schriever heb ik je site gekregen.
Ik wil graag een massage cadeau doen.
Hoe gaan we dit aanpakken?? Gr. Moon Hendrix 06 52887776

...
Je vindt deze pagina leuk